DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova

Zavod za metrologiju će 07. juna 2016. održati sastanak sa predstavnicima domova zdravlja i opštih i specijalnih bolnica u Crnoj Gori, kako bi ih upoznali sa zakonskim obavezama iz oblasti metrologije, postupcima, troškovima i kalibracionim mogućnostima Zavoda.

Pozivi su upućeni svim domovima zdravlja, bolnicama i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Opširnije: Sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova

Učešće Zavoda na Sajmu praksi

Zavod za metrologiju će učestvovati na Career Ways sajmu poslova i praksi koji će 15. aprila 2016. biti održan u Capital Plaza centru.
Tim povodom, Zavod je zainteresovan da primi osam studenata na dvomjesečnu praksu.

CP2ivfLrjL

Opširnije: Učešće Zavoda na Sajmu praksi

Svjetski dan metrologije

Zavod za metrologiju i ove godine učestvuje u proslavi Svjetskog dana metrologije, kojim se obilježava potpisivanje Metarske konvencije. Međunarodne metrološke organizacije i nacionalni metrološki instituti pripremili su poster posvećen mjerenjima i svjetlosti. Metrološka zajednica se ove godine pridružila UNESCO-u u akciji promovisanja uloge svjetlosti i optičkih tehnologija u svakodnevnom životu ljudi, ali i njihovom uticaju na održivi razvoj našeg društva u budućnosti. Metrologija omogućava primjenu i unapređenje tehnologija na bazi svjetlosti, odnosno efikasniju proizvodnju energije, bolje razumijevanje klimatskih promjena, ali i optimalno osvjetljavanje naseljenih mjesta.

Opširnije: Svjetski dan metrologije