DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Obuka iz oblasti vremena i frekvencije - DMDM, februar 2016. godine

U periodu od 22. do 26. februara 2016. godine u nacionalnom metrološkom institutu Srbije, DMDM (Direkcija za mere i dragocene metale) je održana obuka iz oblasti vremena i frekvencije. Obuci je prisustvovalo osoblje Laboratorije za vrijeme i frekvenciju Zavoda za metrologiju, Rabina Šabotić i Milan Perović.

Predavači na obuci, Snežana Renovica, rukovodilac Grupe za vrijeme, frekvenciju i distribuciju vremena i Dušan Popović, metrolog za distribuciju vremena, kroz interaktivan rad u vidu niza predavanja i radionica, pripremili su službenike Zavoda da uđu u projekat distribucije vremena na teritoriji Crne Gore.

Opširnije: Obuka iz oblasti vremena i frekvencije - DMDM, februar 2016. godine

Trening o principima podizanja svijesti

U okviru EURAMET-a predstavnici Zavoda za metrologiju prisustvovali su treningu o principima podizanja svijesti u Braunscweig, Njemačka 16.09.-19.09.2014. godine. Na ovom treningu je učestvovalo 17 predstavnika iz raznih djelova svijeta. Osnovni cilj ovog treninga je da se što više unaprijedi svijest odnosa sa javnošću, unaprijedjenje web sajtova, kao i razmjena iskustava sa učesnicima radionice na polju profesionalizacije metrologije.

ptb sreten

Small Media and Low-cost Video Production

EURAMET uz podršku PTB-ija organizovali su trodjevnu obuku u Turskoj -Tuzli od 18.05. do 20.05.2015. godine, čiji je domaćin bio TUBITAK UME. Učesnici su bili iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Turske. Trener je bio dr Julien K. Biere, koji je već bio glavni govornik na Braunšvajg seminaru i višegodišnji konsultant PTB. Konsultant je pripremio obimnu mapu puta koja pokriva sve aspekte malog medijskog samo-produkcije, u rasponu od štampanih medija (press release, biltena, letaka i brošure ), web stranice, Power Point prezentacije. Praktične vježbe su obavljene u pisanoj formi i fotografije.

ivonatamara